Vi har i årtionden arbetat för att förebygga våld mot kvinnor, nu är det dags att plocka frukterna från detta långsiktiga arbete – den slutliga förändringen finns inom räckhåll. Vi har en stark tro på att våld mot kvinnor år 2030 hör till historien!

För att detta skall vara möjligt kräver vi av Finland regering:

  • Beslutsfattarnas vilja för att inte en enda kvinna år 2030 dör på grund av våld i parrelationer, inte blir förföljd eller våldtagen.
  • Statens resurser för att skyddshemsnätverket år 2030 täcker hela landet och det finns tillräckligt med mångsidiga tjänster till alla parter i våldet. De som utsätts för våld skall direkt och tillräckligt länge den hjälp de behöver.
  • Sakkunniga myndigheter för att familjevåld år 2030 beaktas i beslut gällande vårdnad om barn och umgängesrätt. Inte ett enda barn skall behöva träffa en förälder som hen är rädd för.
  • Uppmuntran till människorättsfostran. Människorättsfostran är jämställdhetsfostran som bör erbjudas överallt där människor lär sig.

Vi kan som medborgarorganisationer inte ensamma nå målet – vi behöver dig och hela samhället med i detta ihärdiga och viktiga arbete.

Vi överräcker ställningstagandet den 20.4.2018 till omsorgsminister Annika Saarikko.

 

Underteckna ställningstagande

Virhe: tarkista sähköposti

Fel: Telefonnumret ska börja med 0. Numret får inte innehålla mellanslag eller konstiga tecken.

Underskrift:

0 %
05000100001500020000